Nick Gilissen

Fiësta Events & More

Ik ben Nick Gilissen,  geboren te Stein, met een Maastrichtste tongval, en in Heerlen woonachtig. Men beschrijft me als een spontane, sociale en een gezellige jongen met een tikkeltje nervositeit in de benen die muzikaal het nodige feestgehalte ten gehore brengt maar ook met het serieuze repertoire de mens weet te raken.


Begonnen als Dj op diverse plaatsen maar ik trok na het vroegtijdige, plotselinge, overlijden van mijn vader en het vinden van enkele muziekstukken de stoute schoenen aan door één van deze liedjes op te nemen en uit te brengen met als titel “Slevrouweplein”. Zo ben ik in de Limburgse muziekwereld terecht gekomen.


Kort daarna volgde de daadwerkelijke doorbraak met het nummer “Blief toch altied optimistisch” waardoor mijn naam werd gesetteld in het Limburgs grondgebied. In september 2006 werd mijn eerste full album gepresenteerd met als titel “Veur uuch”.


Het nummer “Diech lies de zon weer sjeine” bracht in de zomer van 2007 zelfs een nationale doorbraak en werd Hollandse nieuwe bij Radio NL. Kort erna ben ik overgestapt naar een andere platenmaatschappij en zij brachten voor mij de eerste single uit: “Sjat, wels diech get vaan miech dreenke?” met daarop de volgende nummers “Mien tirolerbrook”, “Blief altied bij miech” en één van mijn grote carnavalskrakers “Hielemaol niks”. In 2012 kwam mijn tweede full album uit: “Mien groete leefde”. In de zomer van 2013 heb ik mijn voorlaatste single uitgebracht met als titel “Gelökkig door ut leve goon”. Op 10 november 2013 kwam mijn laatste carnavalssingle uit “Op dee lollie”.

En toen gebeurde het…


Ondanks dat ik in november 2013 nog mijn carnavalssingle “Op dee lollie” gepromoot heb had toch ik al enige tijd met stemproblemen te kampen. Na eindelijk de stap te durven hebben zetten heb ik me laten doorverwijzen naar de KNO arts in het AZM. Daar is geconstateerd dat ik een poliep op mijn stembanden had en dat deze operatief verwijderd moest worden.

Als advies kreeg ik mee dat ik per direct niet meer mocht zingen en optreden. Dat betekende voor mij dat ik alle geboekte aanvragen en optredens rond en tijdens de carnavalsperiode moest annuleren. Op 21 januari jl. heb ik een operatie ondergaan om die poliep te verwijderen.


Na deze operatie ben ik een revalidatietraject ingegaan. Dit traject bestond uit stemrust, een reeks van logopediebehandelingen, ademhalingstechnieken en de nodige oefeningen wat betreft stem- en zangprestaties. Eind maart moest ik voor een controleonderzoek naar de behandelend chirurg. Uit dat onderzoek is gebleken dat ik langzaam weer mocht beginnen met zingen en optreden. Nu is het zaak om mijn gezicht weer te laten zien en mijzelf te promoten met mijn bestaand repertoire dat op korte termijn uitgebreid gaat worden met nieuwe nummers.


Laatste nieuwe singel van Nick

Wilt u meer info over deze artiest of direct boeken neem dan gerust contact met ons op!