Thei & Marij

Fiësta Events & More

Thei en Marij


Beiden afkomstig uit en wonend in Tegelen, startten hier hun muzikale loopbaan op het carnavals-liedjesmatinée met het behalen van de 1e plaats in 1986 met Dôw bôs ’t gans. Ook hierna, op de liedjesavonden in Belfeld en in Venlo, waren zij succesvol met het behalen van finale-noteringen.

Ze kregen naamsbekendheid door 14 jaar op rij in de finale te staan van het LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer). Dit begon in 1992 met de Sjterrewals, goed voor een 2e plaats en in 1993 door het winnen van dit Konkoer met Unne Late. Vervolgens behaalden zij in deze periode diverse top 3 noteringen.


Limburg

Het zangduo is niet meer weg te denken als het gaat om het Limburgse lied. Met het lanceren van hun eerste CD Veur Dich in 1993, kon niemand vermoeden dat dit een bestseller zou worden..


Het nummer ’t Veldboeket uit dit album, behoort nog altijd tot de meest aangevraagde verzoeknummers bij L1 Radio en diverse lokale radiostations.

In de Limbo Top 100 heeft dit nummer al jaren een hoge notering. Inmiddels hebben zij al 10 succesvolle CD albums uitgebracht en worden zij veel gevraagd op Limburgse evenementen, feesten en partijen, diners e.d.


Levensloop, behaalde successen

1997    Doctor in de NUL — Onderscheiden met deze titel aan de Narren Universiteit Limburg.


2000   Le Deriere avec les Oreilles — Tegelse onderscheiding waarvan dialectvertaling: De Vot met Oere.


2001   Gouden Narrenkap — Absolute bekroning van hun artistieke carrière op carnavalsgebied uit handen van het SLV (Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge) in Kasteel Hoensbroek.


2006   Op uitnodiging van de Rote Funken een gastoptreden verzorgd in het Kölner Rathaus. Aansluitend gedecoreerd door het NEG (Närrische Europäische Gemeinschaft).


2010    De Pannekletser — Verdienste voor het uitdragen van de Tegelse volkscultuur door VG de Beerpiep.


2011    De Loftrompet — Eerste Limburgse Cultuurprijs uit handen van de heer Noël Lebens, destijds Gedeputeerde Provincie Limburg, tijdens 25-Jarig jubileum van het zangduo.


2016    De Oeuvreprijs — In  september 2016 hebben zij in Domani (Venlo) de Veldeke Oeuvreprijs voor het Limburgse Lied ontvangen van Dialectvereniging Veldeke-Venlo!


2018    De Tegelierspluum — Uit handen van de Garde Tegeliers hebben zij begin dit jaar deze bronzen ‘Pluim’ mogen ontvangen voor hun culturele bijdrage aan Tegelen.


2019   3x11 jarig bestaan.


Medammecour

In 2000 namen Thei en Marij deel aan de Waolse Medammecour, een vastelaoves-revue met toen alleen uitvoeringen in Maastricht. Echter door velen bekeken tijdens L1-TV uitzendingen. De revue is in 2016 opnieuw geproduceerd onder de naam Medammecour on Tour waarbij deze succesvol diverse Limburgse theaters aandeed met nagenoeg uitverkochte zalen. Ook hiervan heeft L1-TV een prachtige compilatie uitgezonden.

Wilt u meer info over deze artiest of direct boeken neem dan gerust contact met ons op!