Ludy van Dijk

Fiësta Events & MoreToen ik 5 jaar was, kreeg ik mijn eerste accordeon van mijn opa Louis Moenen.

Hij gaf mij toen zelf les.

Na een jaar ging ik lessen volgen bij de Accordeon vereniging Scala in Maastricht.

Ook heb ik nog les gehad van Paul Mommers waar ik heel veel van heb geleerd.

Thuis met opa deed ik altijd meezingen als hij achter zijn orgel zat, en sindsdien ben ik steeds verder gegroeid in de muziekwereld. Toen ik 7 jaar was speelde ik met de carnaval 3 liedjes op het orgel van mijn opa in café de Keigel.


Toen ik een jaar of 13 was, kwamen mijn eerste optredens in hotels in Valkenburg onder kerst diners.

Daarna ging het snel voorwaarts.


Mijn eerste orkestje was met Willy Segers. Daar begon het tijdens de carnavalsdagen bij Café ut heukske bij Sjaak Bons.

Tijdens een van deze carnavalsdagen kwam Nico Clermonts vragen of zijn zoon Lou Clermonts een paar nummers met mij mocht spelen.

Het Orkest de Fiësta’s was geboren. Meer dan 25 jaar hebben wij op heel veel plaatsen en cafés gespeeld en het was een groot succes.

Na 27 jaar wilden we alle twee eigenlijk wel wat nieuws, en zo ben ik solo begonnen met zingen en Lou begon een verhuisbedrijf.

Mijn eerste single “Es Sterre Straole” was het begin waar ik heel trots op was.

Daarna volgden nog meer singles en albums.


Ook heb ik samen met Saskia Theunisz een paar duetten opgenomen, en dit was ook weer een succes en leuk om te doen. Net zoals met Hielemaol Los met Eric Ghelen, Eric Cruts en sinds kort Roger Borgman, heb ik al heel veel leuke optredens gehad  en zelfs live concerten mogen meemaken.   

Op 11-11-2015 Was wel een van mijn hoogte punten in mijn carrière. Toen mocht ik met grote trots “’t Sjengske” ontvangen. Een erkenning van mijn bijdrage aan de accordeon muziek in Limburg.


“’t Sjengske” is eigenlijk een ode aan Sjeng Kraft, de vader van Beppie, die in de accordeonwereld zeer bekend is en op vele liedjes is te horen met zijn accordeon. Ik en Lou Clermonts hebben ook de eer gehad om samen met hem en Joep Servais een cd op te nemen.

Tegenwoordig heb ik een eigen studio “Fiësta Records” waar ik zeer trots en ben en het is mijn lust en mijn leven. Ik hoop dit ook nog jaren vol te houden.
Wilt u meer info over deze artiest of direct boeken neem dan gerust contact met ons op!