Duo X-Elle

Fiësta Events & MoreDe chemie tussen Dorrie Satijn en Marie-Ange Castermans zorgde voor een fantastische klik tussen beide dames sinds hun allereerste optreden als The Wethergirls in Wijlre. Duo X-Elle is nu 15 jaar in het artiestenvak samen, Muzikaal waren beiden al veel langer actief. Marie Ange zong als soliste bij De Zingende Pótsvrouwe en werkte ook mee als soliste aan vele voorstellingen van het ”Mestreechs Volleks Tejater” en “Alles is Theater” en daarnaast nog als presentatrice van diverse zittingen. Dorry Satijn zong al jaren o.a. bij Vocal Group Odeon en presenteerde daarnaast ook diverse grote evenementen. In 2015 schitterde Dorrie ook voor de eerste keer in het Volleks Theater.

De naam verwijst natuurlijk naar het gewicht van beide dames die samen ervoor zorgen dat elk optreden of evenement op een voortreffelijke wijze een succes wordt. Marie-Ange zorgt voor de vrolijkheid en Dorrie is de serieuzere kant van het duo. Deelnames aan plaatselijke en Limburgse muziekwedstrijden zorgde ervoor dat er meermaals de finale werd bereikt. Met o.a. het heel erg bekende  ‘Dao kump Maria’


Met Hei zien veer!! Loer ‘ns hei!!, Hoe biste? en Mèt diech wèl iech oetgoon veroverde het duo zelfs drie plaatsen in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2009. Met het eerste lied drong het duo door tot de finale. Daarna werd in het reglement van het LVK wel gelijk aangepast, een uniek feit in de historie van het Limburgs Vastelaovends Leedsjes Konkours.


Duo X-Elle is duidelijk herkenbaar met hun eigen sound en uitgebreid Limburgs repertoire. Optredens zijn altijd live met muziekband van  Marlstone Recording, een fanfare, harmonie of orkest.

Duo X-Elle erft in 2012 de bezittingen van Annie van Loo alias ‘Vrow Versjevee’ en daarmee was het fundament gelegd voor een fantastische medley en de theater productie “Dat is de Sajs”. Marie-Ange en Dorry stonden samen voor de eerste keer als hoofdrolspelers in deze muzikale nostalgische show.


Hun 12 ½ jarig jubileum vierde men met een splinternieuwe cd ‘Veer Straole’ en jubileumavond. Naast zingen, acteren en presenteren zetten de dames zich ook in voor hun medemensen, zo bedachten ze in 2015 samen met Kenneth Tan ’t Mestreechs Kaartspeul waar naast X-Elle ook vele bekende artiesten opstaan. De opbrengst werd volledig aan Stichting de Knoevel overgedragen.


In 2016 werd Dorry gevraagd om als gastspeler ee te doen aan de productie van het Mestreechs Volleks Tejater in de productie Es d’n duvel  demet speult. Een unieke manier om ook te laten zien hoe multi functioneel de dames van X-Elle zijn . Marie-Ange maakt al jaren deel uit van de vaste cast van het Volleks Tejater en bundelde de kwaliteiten van zang en acteerkunsten welke ze al samen eerder hadden getoond in een televisieserie van TV Maastricht.  Mestreechs Volleks Tejater presenteerde een musical over ‘us MVV’ke’. Met bekende ‘kemediespeulers’ als Eric Jaspers, Jan Janssen, Ghislaine Hollman, Philippe Dumoulin en Marie-Ange Castermans, bijgestaan door een groot ensemble en een 20-man sterk live-orkest. De komische tekst in ‘oonvervals Mestreechs’ is van Phil Dumoulin en regisseur Peter Noten. Imposante decors, kleurrijke kostuums en energieke dansen maken de voorstellingen tot een succes.


In november 2017 op Nederland 3 speelde Duo X-Elle een rol in een film over de Limburgse Schutterscultuur, deze film Limburgia is een film van Halal Production Company uit Amsterdam, Limburgia is  een inzending en geselecteerd om mee te dingen tijdens de Nederlandse Filmdagen.  Uniek om hieraan te mogen meewerken.
Wilt u meer info over deze artiest of direct boeken neem dan gerust contact met ons op!