De Knöppele

Fiësta Events & More


Jos Hanssen (1955) en Pierre Lemmens (1952) oftewel DE KNÖPPELE, gekleed in een blauwe stofjas en met een zwarte alpinopet op het hoofd en een overdreven bril op de neus, zijn een bekende verschijning op de Limburgse tv.


Het duo presenteerde van 2004 tot 2016 op kolderieke wijze hun eigen programma bij TV Limburg. De eerste jaren was dat het weerbericht, daarna onder de naam DE KNÖPPELE filmpjes over alledaagse zaken. Dat blokje van enkele minuten was één van de best bekeken programma’s van de regionale televisiezender, die op 1 juli 2016 noodgedwongen moest stoppen.

Na het wegvallen van TVLimburg zijn De Knöppele hun eigen YouTube-kanaal KNÖPPEL TV gestart waar ze nu hun filmpjes posten >https://www.youtube.com/channel/UCt7VsormFDLktPkqRndqiBw


De grappen en grollen die ze doorgaans uithalen, spreken veel kijkers aan. Het duo heeft inmiddels meer dan 500 filmpjes gemaakt. De hoogepunten daarvan staan op 2 DVD’s waarvan de 1e nog te koop is in hun webshop op www.knoppele.nl


Na het afscheid van de Patronaatsknöppele in 2008 zijn Jos en Pierre de bühne op gegaan als De Waerknöppele.

Overigens worden nog steeds liedjes van de Patronaatsknöppele tijdens hun optredens gezongen. Hun optredens zijn opgebouwd uit zang en kolder.


In 2007 brachten zij als De Waerknöppele een CD single met videoclip uit ”Kiek ’ns nao oos waerberich”. In november 2008 presenteerden zij in hun woonplaats Elsloo hun eerste CD album ”Sint Gietere” met 11 nummers. In het najaar van 2010 brachten zij de singel Hansi-Dieter uit; de 2e track op het schijfje is ”Klazien”. In het voorjaar van 2011 komen er weer 2 nieuwe nummers uit: ”Dat geef ut zich toch niet” en ”We hebben een sleurhut”


DE KNÖPPELE zijn voor ieder feest te boeken, van verjaardag tot carnavalsavond, maar ook als presentatoren voor uw feest of openingen van uw zaak of winkel.


Wilt u meer info over deze artiest of direct boeken neem dan gerust contact met ons op!